Listing 1 - 10 of 34 << page
of 4
>>
Sort by

Book
Le guide minceur complet
Authors: ---
ISBN: 9002198760 Year: 1995 Publisher: Antwerpen Erasme

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
100 recepten : evenwichtig en niet duur
Author:
ISBN: 9072554043 Year: 1990 Publisher: Brussel Vereniging voor kankerbestrijding

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Weight Watchers : de complete afslankgids
Author:
ISBN: 9002198671 Year: 1995 Publisher: Antwerpen Standaard

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Senioren kookboek : recepten voor een leven lang smaak
Authors: ---
ISBN: 9789401426152 Year: 2015 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Het stippenboek
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789463372213 Year: 2021 Publisher: Kalmthout Pelckmans Pro

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het stippenboek is een handige ringmap, ontwikkeld door diëtisten en orthopedagogen van het Centrum Menselijke Erfelijkheid aan het UZ Leuven. Het oorspronkelijke doel van het project was om personen met een verstandelijke beperking te begeleiden in hun zoektocht naar een gezondere levensstijl met de focus op gezonde voeding. Het werd echter snel duidelijk dat deze werkwijze een speelse manier is om ook kinderen en personen met beperkte leesvaardigheden te leren kiezen voor gezondere voedingsmiddelen en hen een idee te geven van hun totale energie-inname per dag.In het eerste deel van deze vernieuwde uitgave wordt er ingegaan op het concept van voedselgeletterdheid en komen aspecten van maaltijden plannen, boodschappen doen, maaltijden bereiden en samen eten aan bod. Je vindt er praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan. In het tweede deel wordt het concept van de stippen uitgelegd.Om het boek juist te kunnen gebruiken, is het aangewezen om eerst je huis- of kinderarts te consulteren. Aansluitend vormt de begeleiding van een ervaren diëtist de ideale match voor het welslagen van het aanpassen van je voedingspatroon en levensstijl. De diëtist is het meest aangewezen om de praktische toepassing van het stippenconcept in je dagelijkse leefwereld te introduceren.Kristel Vande Kerckhove en Tessa Bosmans werken als pediatrische diëtisten in het UZ Leuven.Liesbeth Renaerts werkt sinds 2013 in het UZ Leuven als diëtiste voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.Dr. Joseph Vinckx is algemeen kinderarts in het UZ Leuven.Christophe Matthys is deeltijds hoofddocent aan de KU Leuven en coördineert het Competentiecentrum Klinische Voeding van het UZ Leuven.


Book
Goed eten : een jaar proeven, koken en zoeken naar een eerlijke keuken
Authors: --- ---
ISBN: 9789085423386 Year: 2012 Publisher: Antwerpen Amsterdam De Bezige Bij

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
100 recepten gezond en lekker
Authors: --- --- ---
ISBN: 9072554027 Year: 1989 Publisher: Brussel Vereniging voor Kankerbestrijding

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Nieuwe voedingsleer
Authors: ---
ISBN: 902745373X Year: 1980 Volume: vol 616 Publisher: Wijnegem Het Spectrum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek geeft de resultaten van de voediongswetenschap zoals die zich vooral de laatste 50 jaar heeft ontwikkeld. De huidige inzichten krijgen de volle aandacht. De etende mens wordt zowel ten aanzien van zijn voedingsgedrag als ten aanzien van de gezondheidsaspecten in beschouwing genomen. Het werk bespreekt: onmisbare en andere voedingsbestanddelen, voedingsmiddelen in de verschillende fasen van het leven, voedingsmaatregelen en adviezen; sociale instellingen in Nederland en daarbuiten. (Bron: covertekst)


Book
101 vragen over voeding : een mond vol
Authors: ---
ISBN: 9789089248206 Year: 2020 Publisher: Antwerpen : Houtekiet,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Wat is het verschil in voedingswaarde tussen wit, bruin en volkorenbrood? Wat is glutenintolerantie? Is de korst van brood gezonder dan het kruim? Zijn er groenten die meer beschermstoffen bevatten dan andere, de zogenoemde supergroenten? Wat wordt bedoeld met tuinverse en marktverse groenten? Kan men te veel fruit eten? Zitten de meeste vitamines onder de schil? Na jarenlang voordrachten en lessen te hebben gegeven, bundelden de auteurs de 101 vragen die ze het meest te horen kregen over de kwaliteit van onze voeding. De antwoorden zijn wetenschappelijk, maar toegankelijk voor iedereen.


Book
Het geheim der kampioenen
Authors: ---
Year: 2006 Publisher: [Place of publication unknown] Danone

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 10 of 34 << page
of 4
>>
Sort by