Listing 1 - 10 of 34 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Hygiene. Public health. Protection --- Diététique --- Voedingsleer
Choose an application
cookbooks --- koken (voeding) --- voedingsleer --- dieetleer --- Housekeeping --- Diététique --- Voedingsleer --- Gerechten --- 041675.jpg --- Kookboeken --- Nutritionary hygiene. Diet
Choose an application
Hygiene. Public health. Protection --- Diététique --- Recepten (kookkunst) --- Recettes culinaires --- Voedingsleer
Choose an application
Ouderen --- Gerechten --- Kookboek --- voedingsleer --- bejaardenzorg --- recepten --- cookbooks --- Housekeeping
Choose an application
Het stippenboek is een handige ringmap, ontwikkeld door diëtisten en orthopedagogen van het Centrum Menselijke Erfelijkheid aan het UZ Leuven. Het oorspronkelijke doel van het project was om personen met een verstandelijke beperking te begeleiden in hun zoektocht naar een gezondere levensstijl met de focus op gezonde voeding. Het werd echter snel duidelijk dat deze werkwijze een speelse manier is om ook kinderen en personen met beperkte leesvaardigheden te leren kiezen voor gezondere voedingsmiddelen en hen een idee te geven van hun totale energie-inname per dag.In het eerste deel van deze vernieuwde uitgave wordt er ingegaan op het concept van voedselgeletterdheid en komen aspecten van maaltijden plannen, boodschappen doen, maaltijden bereiden en samen eten aan bod. Je vindt er praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan. In het tweede deel wordt het concept van de stippen uitgelegd.Om het boek juist te kunnen gebruiken, is het aangewezen om eerst je huis- of kinderarts te consulteren. Aansluitend vormt de begeleiding van een ervaren diëtist de ideale match voor het welslagen van het aanpassen van je voedingspatroon en levensstijl. De diëtist is het meest aangewezen om de praktische toepassing van het stippenconcept in je dagelijkse leefwereld te introduceren.Kristel Vande Kerckhove en Tessa Bosmans werken als pediatrische diëtisten in het UZ Leuven.Liesbeth Renaerts werkt sinds 2013 in het UZ Leuven als diëtiste voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.Dr. Joseph Vinckx is algemeen kinderarts in het UZ Leuven.Christophe Matthys is deeltijds hoofddocent aan de KU Leuven en coördineert het Competentiecentrum Klinische Voeding van het UZ Leuven.
voedingsleer --- Voedingsleer - Voeding --- Voeding en gezondheid --- Bee Collection --- Nutritionary hygiene. Diet --- dieetleer --- personen met een verstandelijke beperking --- Voedingsleer --- Orthopedagogics --- Physiology of nutrition. Metabolism --- orthopedagogiek --- gezonde voeding --- voedingsgewoonten --- voedingskeuze --- voedingspsychologie --- voedingsvoorlichting --- gezondheidspromotie
Choose an application
Housekeeping --- Vegetarische gerechten --- Voeding en milieu --- 628.4 --- duurzaam koken --- Voedingsleer; algemeen --- Overige bereidingswijzen --- cookbooks
Choose an application
dieetleer --- koken (voeding) --- voedingsleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- Recepten (kookkunst) --- Recettes culinaires --- recepten --- D50844.jpg --- Kookboeken
Choose an application
Dit boek geeft de resultaten van de voediongswetenschap zoals die zich vooral de laatste 50 jaar heeft ontwikkeld. De huidige inzichten krijgen de volle aandacht. De etende mens wordt zowel ten aanzien van zijn voedingsgedrag als ten aanzien van de gezondheidsaspecten in beschouwing genomen. Het werk bespreekt: onmisbare en andere voedingsbestanddelen, voedingsmiddelen in de verschillende fasen van het leven, voedingsmaatregelen en adviezen; sociale instellingen in Nederland en daarbuiten. (Bron: covertekst)
Diététique --- Voedingsleer --- 628.1 --- 628.4 --- Voedingshygiëne --- 070073.jpg --- Nutritionary hygiene. Diet
Choose an application
Wat is het verschil in voedingswaarde tussen wit, bruin en volkorenbrood? Wat is glutenintolerantie? Is de korst van brood gezonder dan het kruim? Zijn er groenten die meer beschermstoffen bevatten dan andere, de zogenoemde supergroenten? Wat wordt bedoeld met tuinverse en marktverse groenten? Kan men te veel fruit eten? Zitten de meeste vitamines onder de schil? Na jarenlang voordrachten en lessen te hebben gegeven, bundelden de auteurs de 101 vragen die ze het meest te horen kregen over de kwaliteit van onze voeding. De antwoorden zijn wetenschappelijk, maar toegankelijk voor iedereen.
Nutritionary hygiene. Diet --- sport --- voeding --- 628 --- Eten --- voedingsleer --- Voeding en gezondheid. --- Voeding.
Choose an application
Listing 1 - 10 of 34 | << page >> |
Sort by
|